|  Logga in
 
Frågor & Svar
GWCS - Forum

Välkommen till GWCS Frågor & Svar. Här finns ett antal ämnen och olika diskussionstrådar som Du kan ha stor nytta och nöje av. Alla inlägg är att betrakta som personliga åsikter och inlägg kan endast göras av registrerade medlemmar. De svar Du får är från andra medlemmar och GWCS är inte ansvariga för riktigheten i de och kan aldrig ställas ansvariga för innehållet.

 Skriv ut   
 
 
  Frågor & Svar  Gold Wing 1800  Hjul & Däck  One mor mile
Avaktiverad Föregående
 
Nästa Nästa
Nytt inlägg 2008-09-23 20:02
Användare offline anonymous
0 Inlägg
No Ranking


Re: One mor mile 

Hoj själv Lasse! Gjorde lumpen på K4 sista året i Umeå o första i Arvidsjaur så jag vet att kylan kan komma tidigt. Själv så bor jag nära kusten i Norrtälje trakten så det lär väl inte bli så många månader till innan frosten kommer. Har du fått något pris inkl montering av de båda Metzeler däcken? Kommer nog att göra som du och investera i ME. Mina original (2007a) är nästan slut efter 1800 mil (med pax 95% av tiden). Tips på bra verkstäder i din närhet?

 14 Reports
Nytt inlägg 2008-09-29 20:47
Användare offline anonymous
0 Inlägg
No Ranking


Re: One mor mile 

Hoj igen.       Har fått ett pris på 4.500:-, monterat o klart. Dock via telefon o jag har tänkt mig att dom skall få göra en del annat jobb på `Mazie-T`i vinter, så kan det nog förhandlas ner något till.  Dom, är då firman jag köpte henne hos= Norrlands MC , o dom gillar jag mycket.

Ha`re!!!!

 14 Reports
Nytt inlägg 2009-08-26 14:08
Användare offline anonymous
0 Inlägg
No Ranking


Re: One mor mile 

Halloj

Har nu kört upp mina orginal Bridgestonedäck på min 1800 -08 och jag har kört lite drygt 1500 mil med dom.

Annars bra däck men efter ca 500 mil så fick jag ett tjutande ljud från framdäcket vid kurvtagning (jag kör mycket i Norge) som ökade ju längre hojen gick, Mot slutet av livslängden på däcken så kändes det  som att jag körde på grov asfalt vid rejäl kurvtagning. Nu har jag satt på nya Metzeler marathon 880 fram och bak, hoppas dom går både tystare och längre än Bridgestonedäcken.

Köpte däcken från mynetmoto i Tyskland som jag gjort nu i flera års tid pga priset (2929 kronor med frakt hem till dörren) och monterat och balanserat själv.

Hälsningar från

Åke i kiruna

 14 Reports
Nytt inlägg 2009-08-27 14:57
Användare offline anonymous
0 Inlägg
No Ranking


Re: One mor mile 

Tänk även på att det finns mer att ta hänsyn till än mil när man väljer däck!

Bromssträcka - Några meter hit eller dit kan ha mycket stor betydelse när det väl gäller.

Väggrepp - När släpper däcket vid hård kurvtag, kallt eller varmt väder, grus osv?

Hur bra fungerar däcket när det är lite slitet eller när det är mycket dito?

Det är fel att tänka att jag kör alltid lugnt och varsamt, det kan ändå uppstå en paniksituation!

Det är aldrig en slump vilka däck som sitter på ett fordon (mc, bil osv) när det är nytt, de ingår i konstruktionen av fordonet!! Detta gäller även bromsbelägg!!!

Mycket att tänka på och inget är bättre än dess svagaste länk.

GW är mycket tunga mc och långt ifrån alla däck klarar vikten.

Anders Nordström

 14 Reports
Nytt inlägg 2012-01-27 22:35
Användare offline anonymous
0 Inlägg
No Ranking


Re: One mor mile 
Jahaja,

Då är det dags att summera milen på mina Metzeler-däck ME 880 Marathon.

I mitt tycke ett mycket bra däck för guldwingen, har ett mycket bra våtgrepp och inget att anmärka på torrgreppet heller.
Det går även tystare än orginal-Bridgestonedäcken och dom har lite mer mönsterdjup när dom är nya och så är det så att Metzeler tillverkar bara mc-däck så dom kan det här med mc-däck.
Har fått ut 1964 mil från dom och nu sätter jag på nya likadana.

Dom är avsedda för guldwingen så det är helt lugnt att använda dom med tanke på belastnings index osv.

Angående det där med lufttryck så har jag kört med 2,5-2,7 fram och 2,8-3,0 bak varierat lite fram och tillbaka efter en rekomendation från en erfaren mc kompis att man då får ett jämnare slitage på däcken.

Läser att en del rekomenderar upp till 3,25 i framdäcket och det är alldeles för mycket över rekomenderat tryck, det gör att du får en markant mindre kontaktyta mot vägen med försämrat grepp som följd.
Personligen går jag aldrig över 0,2 mer i framdäck pga greppförsämringen och varför det då, jo jag har kört roadracing så jag vet hur lufttrycket påverkar greppet.

Svagaste länken på ett mc-ekipage är oftast föraren, det kan minskas med lite aktiv träning gärna en avrostning på våren.

Åke Oinas
 14 Reports
Avaktiverad Föregående
 
Nästa Nästa
  Frågor & Svar  Gold Wing 1800  Hjul & Däck  One mor mile
  
Användarvillkor  |  Personliga Uppgifter
GWCS  |  Distrikten  |  Träffkalender  |  Klubbshopen  |  Guldklimpen  |  Galleri  |  Köp & Sälj  |  Gästbok  |  Medlemskap  |  Frågor & Svar
© Copyright 2018 - Gold Wing Club Sweden