Hej!

Jag har genom sammankallande i valberedningen nåtts av den tråkiga nyheten att ett flertal av våra mest aktiva medlemmar har aviserat att de inte tänker förnya sitt medlemskap i GWCS nästa år. Flera av dessa medlemmar innehar förtroendeposter i distriktet och därutöver har vi även förtroendevalda som aviserat att de inte ställer upp för omval inför årsmötet 2023. Jag har full förståelse för dem som lämnar klubben för att man inte har Wingen kvar, men det är något av en gåta och besvikelse för mig att medlemmar som har Wingen kvar och tänker fortsätta att köra den även kommande år väljer att lämna klubben och gemenskapen i distriktet. Nåväl, det är som det är, helt och hållet deras beslut och det kan nog finnas olika orsaker. Hur som helst så är det tråkigt och jag hoppas att de ändrar sig och stannar kvar hos oss.

För att kunna fortsätta som ett aktivt distrikt måste vi ha en styrelse och det saknas i nuläget en sekreterare till nästa verksamhetsår. I vår lilla styrelse hjälps vi förstås åt om någon behöver hjälp eller råd på sin post. Som sekreterare behöver du bara ha tillgång till en dator för att kunna skriva protokoll vid våra möten. Protokollen justeras av mig som ordförande så vi ser tillsammans till att det blir rätt innan medlemmarna får del av protokollen.

Jag vill vädja till alla medlemmar i distriktet att ta sig en allvarlig funderare över vad man är beredd att bidra med för att distriktet ska kunna leva vidare som ett aktivt distrikt 2023. Hör av dig till valberedningen, Stefan Wahlén eller Tommy Scott, om du kan tänka dig att ställa upp som sekreterare, materialförvaltare eller ingå i valberedningen. Kontakta gärna nuvarande sekreterare om du vill veta vad det uppdraget innebär. Rollen som materialförvaltare innebär att hålla materielförteckningen uppdaterad och vad man gör i valberedningen tror jag nog att alla känner till.

Ha en fin höst
Mats Larsson
do

PS. Snart drar vi igång fikaträffarna, håll koll på hemsidan och Facebook. DS.