Samhörighet

Synlighet

Samvaro

Säkerhet

Välkommen till GWCS

Gold Wing Club Sweden (GWCS) är en intresse- och märkesklubb för ägare och intresserade av Honda Gold Wing motorcyklar. Klubben bildades 1981 och har rikstäckande verksamhet med ca 1200 medlemmar.

Gold Wing Club Sweden, i sina stadgar kallad GWCS eller Guldvingeklubben, är en på demokratisk grund byggd ideell sammanslutning, som har till uppgift att tillvarata och främja medlemmarnas intresse i egenskap av ägare eller intresserade av Honda Gold Wing motorcyklar. GWCS drivs utan enskilt vinstintresse och är partipolitiskt och religiöst obunden. GWCS verksamhet leds av en vald styrelse i enlighet med stadgarna och av GWCS högsta beslutande organ, föreningsstämman, uppdragna riktlinjer och fattade beslut. Val till styrelse och övriga förtroendeposter sker på föreningsstämman, vilken hålls första kvartalet varje år. Läs vidare om GWCS

En klubb till för att träffas

Att vara medlem i GWCS handlar mycket om att träffas och umgås med andra som åker och gillar Honda Gold Wing.

Lokala träffar

Varje år anordnas mängder med träffar runt om i landet. Träffar som de lokala distrikten anordnar och det enbart för att vi ska få träffas, äta gott och bara ha trevligt i sällskap med andra som känner likadant för Gold Wing.

Nationell och internationell träff

Varje år anordnas även två större träffar, en nationell träff och en internationell träff. Den nationella träffen drar besökare från hela landet och den internationella träffen drar besökare även från andra länder.

Träffar utomlands

Det finns Goldwingklubbar också i många andra länder och även där anordnas det många träffar och det är många klubbmedlemmar som åker från Sverige på träffar runt om i Europa.

 

Aktuellt i klubben

Nationella och Internationella träffen inställda 2021

Ja tyvärr så är både Nationella träffen i Gällö och den Internationella träffen inställda i år.

Kvällstur 29 april

Hej alla Dalawingar! Vi är ute i god tid så ni har hunnit damma av pärlan. Den 29 April kör vi en första kvällstur. Samling och avfärd från ICA Maxi i Borlänge 17:30 Medtag eget fika så stannar vi efter vägen och tar en paus. Vi vill ha eran anmälan via FB senast 27...

Europas snyggaste Goldwing är utsedd

Tävlingen om europas snyggaste Goldwing är nu över och snyggaste winge i varje kategori kan ni se här: https://gwef.eu/tools/fotocontest.html En svensk winge vann kategorin trehjuliga wingar. Stort GRATTIS Leif Lindwall till vinsten!

Vi vill ha material till hemsidan!

Vi vill ha material till hemsidan! Vi kan lägga upp i princip vad som helst på GWCS hemsida och varje distrikt har ju sin egen sida på hemsidan där ni kan lägga upp bilder och berättelser och även information om vad som händer eller har hänt i distriktet. Vill ni ha...

Tävla om ett pris från klubbshoppen

Alla medlemmar kan tävla om ett pris från klubbshoppen. Svara rätt på tre frågor så har du chans att vinna. Vi delar ut pris till tre medlemmar med alla rätt. Här tävlar du

PRESSMEDDELANDE 2021-03-07

PRESSMEDDELANDE 2021-03-07! GWCS Medlemskap! Vänder mig till Dig medlem som ännu inte betalat din medlemsavgift. Det är lätt att glömma hur viktig medlemsavgiften är för att hålla igång GWCS, och visst har jag viss förståelse på din avvaktan med betalning med tanke på...

Valberedningens nomineringslista för 2021

Valberedningens nomineringslista inför GWCS föreningsstämma 2021 hittar ni på sidan https://gwcs.se/foreningsstamman/

Dags att börja planera träffar.

Hej på er alla glada medlemmar! Nu är det väl dags att börja planera träffarna för nästa år, 2021. Lägg upp info om dem i träffkalendern här på gwcs.se, eller om ni vill ha hjälp med det så mejla mig uppgifterna så lägger jag upp dem på hemsidan. Hälsningar Micke,...

Erfarenhetsberättelse föreningsstämma 2020

På grund av pandemin orsakad av covid-19 så hölls föreningsstämman för år 2020 in capsulum. Styrelsens erfarenhet av detta finns i dokumentet Erfarenhetsberättelse Föreningsstämma 2020.pdf  

2021 så firar GoldWing Club Sweden 40 år!

I klubbtidningen Guldklimpen nr 1, 2021 så finns det flera bra artiklar om åren som gått. 

PRESSMEDDELANDE 2021-03-07!

GWCS Medlemskap!

Vänder mig till Dig medlem som ännu inte betalat din medlemsavgift. Det är lätt att glömma hur viktig medlemsavgiften är för att hålla igång GWCS, och visst har jag viss förståelse på din avvaktan med betalning med tanke på det gångna året med Corona. Även om det är ett år med coronapandemin som vi inte kan råda över så kan inte klubben stanna upp!

Trots inställda träffar under 2020 så är det styrelsens och distriktens förhoppning att kunna genomföra aktiviteter i år såsom GWCS miniträffar, om vaccinationerna kommer i gång som tänkt, och att myndigheternas restriktioner ändras till det mer positiva hållet.

  • Årets höjdpunkt att fira GWCS 40 år med en jubileumsfest vid Nationella träffen, som bevakas av arrangör och styrelsen för att kunna genomföras. (om inte pandemin och myndigheternas restriktioner sätter stopp)
  • Ett jubileumsmärke har tagits fram av styrelsen som alla medlemmar får i samband med Nationella träffen i Jämtland. Är du inte på plats får du märket via ditt distrikt alt. klubbshopen.
  • Ett firande även på Internationella träffen i augusti kommer att ske även om det blir av mindre festligheter. (om inte pandemin och myndigheternas restriktioner sätter stopp)
  • Miniträffar
  • Din prenumeration av Guldklimpen
    • I Guldklimpen uppmärksammas även klubbens 40 åriga tid med extra utökade artiklar och återblickar som du kan läsa, visst vore det synd att missa detta tillfälle. (För dig som inte har medlemskap med tidning varför inte gradera upp sig i år och ta del av vad Guldklimpen kan ge)

Visst vore det synd att missa allt detta! Hoppas verkligen att du vill vara kvar i klubben, för DU behövs med dina insatser och ditt engagemang, träffas och umgås.
Tack för din uppmärksamhet och att du kvarstår som medlem i GWCS.
// Ordförande

Vi vill ha material till hemsidan!

Vi kan lägga upp i princip vad som helst på GWCS hemsida och varje distrikt har ju sin egen sida på hemsidan
där ni kan lägga upp bilder och berättelser och även information om vad som händer eller har hänt i distriktet.

Vill ni ha fler sidor eller ett bildgalleri så hör av er till undertecknad så hjälper jag er med det.

Distrikten kan ha en egen blogg!

Det finns en bloggfunktion som man kan lägga upp på distriktens egna sidor, än så länge har den testats på Uppland
och Skånes sida och den heter “DO har ordet”.

Det är en smidig blogg för DO i distriktet där denne kan lägga upp valfri information.

Vad har ni sysslat med under pandemin?

Har ni meckat med hojarna, eller har ni varit ute och åkt en del? Skicka in en liten text och nån bild så lägger jag upp det på hemsidan.
En del kanske åker hoj även på vintern, även om det inte är på wingen, men är det hojrelaterat så är det intressant.
Kan man lägga upp saker på Facebook så kan man nästan lika enkelt mejla mig material som ska upp på hemsidan.

Vänligen
Micke Hellström
Webbmaster