Enl. önskemål: Receptet på den goda kakan som serverades på nationella träffen i Degerberga i Skåne

Kokostoscakaka Tid ca 1tim 30-40 kakor
200 grader ugn
Kladdkaksbotten
200g smör
4st ägg
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker 2 krm salt
1dl kakao
3 dl vetemjöl
Kokostosca
200 gr kokosflingor (ca 6dl) 1dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
75 gr smör Ugnsform 27×37 cm Kakan:

Smält smöret på svag värme i en kastrull Klä en långpanna med bakplåtspapper Mät upp ägg o socker i en bunke.
Vispa till det är fluffigt
Blanda de torra ingredienserna i en bunke o rör i dessa i äggsmeten,blanda i det smälta smöret Häll ut smeten på den bakplåtsklädda plåten,jämna ut smeten med en slickepott.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min i 200 grader.
Gör under tiden glasyren
Häll kokosflingor, sirap,grädde, och smör i en kastrull, sätt plattan på medelvärme och rör om till smöret smält
Låt koka lätt under omrörning ca 5 min.
Ta ut kakan när den är färdig ,ca 15 min i ugnen, bred på glasyren. Sät in kakan i mitten av ugnen igen ca 10 min,eller tills glasyren fått fin färg
Skär i bitar när den svalnat, går bra att frysa ,lägg bakplåtspapper mellan lagren i en burk.