Redaktören informerar

Guldklimpen skapas av vår redaktör Lennart von Dahn. Klimpen har nästan alltid deadline och är det någon som vill ha med material till tidningen är Ni varmt välkomna att skicka.

Det kan vara allt från tips & trix för att klara av saker o ting lättare, när det gäller service eller andra saker till hojen, en rolig historia, bara bilder, ett resereportage, enkla o lättlagade rätter när man lever i tält osv. osv.

Fatta alltså tangentbordet, eller pennan och skriv.

Skicka materialet till redaktionen på E-post: 

4 tryckta nummer jubileumsåret 2021

Klimpen NrManusstoppUtgivning
Nr 131/12V. 6-7
Nr 228/2V. 15-16
Nr 330/6V. 22-23
Nr 431/8V. 41-42
   

Hur och vart skickar vi material till Klimpen?

Text skickas enklast som ett vanligt Word-dokument, inga spalter, styckeformat osv. Du kan också skriva texten i ett e-postprogram, eller varför inte för hand, i ett vanligt brev.

Bilder skickas separat. Infoga inte bilder i worddokumentet.
Digitala bilder: Den bästa lösningen är att ta bilderna med högsta upplösning (när du får ut minst antal bilder på ditt minneskort). Om du har tid att vänta, kan du skicka via e-post. Men de ska inte göras mindre. Har du cd-brännare är det den bästa lösningen, att skicka en foto–CD. Pappersbilder går också bra. Scannar du själv, ställer du upplösningen på minst 300 dpi.
Klipp inte ut bilder ur broschyrer, skicka inte reklamfoton och kopiera inte från internet. Sådana foton är i regel copyrightskyddade.

Skriv tydligt vem som tagit bilden och gärna en liten bildtext. Vi måste tänka på copyright och upphovsrätten. Tänk på att redaktionen har rätt att dra ner på texter, bilder och innehåll.

Materialet skickas till:
Guldklimpens redaktion
c/o Lennart von Dahn
Långängsvägen 8, 371 94 Lyckeby
E-post: