![Skärmavbild 2022-08-09 kl. 14.04.55 2](https://media.gwcs.se/2022/08/Skarmavbild-2022-08-09-kl.-14.04.55-2.jpeg)
![Skärmavbild 2022-08-09 kl. 14.04.55](https://media.gwcs.se/2022/08/Skarmavbild-2022-08-09-kl.-14.04.55.jpeg)
![IMG_8905](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_8905.jpg)
![IMG_0685](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0685.jpg)
![IMG_0689](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0689.jpg)
![IMG_0681](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0681.jpg)
![IMG_0670](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0670.jpg)
![IMG_0674](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0674.jpg)
![IMG_0664](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0664.jpg)
![img_3230-2_med_hr](https://media.gwcs.se/2022/05/img_3230-2_med_hr.jpeg)
![img_4273_med_hr](https://media.gwcs.se/2022/05/img_4273_med_hr.jpeg)
![IMG_0673](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0673.jpg)
![IMG_8736](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_8736.jpg)
![IMG_0685](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0685.jpg)
![IMG_0676](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0676.jpg)
![IMG_0667](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0667.jpg)
![IMG_0671](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0671.jpg)
![IMG_0675](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0675.jpg)
![IMG_0665](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0665.jpg)
![dsc_0293-3_med](https://media.gwcs.se/2022/05/dsc_0293-3_med.jpg)
![IMG_0663](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0663.jpg)
![IMG_0669](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0669.jpg)
![IMG_0683](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0683.jpg)
![IMG_0686](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0686.jpg)
![IMG_0677](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0677.jpg)
![IMG_0668](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0668.jpg)
![IMG_0672](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0672.jpg)
![IMG_0662](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0662.jpg)
![IMG_0666](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0666-rotated.jpg)
![IMG_0684](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0684.jpg)
![IMG_0687](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0687.jpg)
![IMG_0679](https://media.gwcs.se/2022/06/IMG_0679.jpg)
Enl. önskemål: Receptet på den goda kakan som serverades på nationella träffen i Degerberga i Skåne
Kokostoscakaka Tid ca 1tim 30-40 kakor
200 grader ugn
Kladdkaksbotten
200g smör
4st ägg
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker 2 krm salt
1dl kakao
3 dl vetemjöl
Kokostosca
200 gr kokosflingor (ca 6dl) 1dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
75 gr smör Ugnsform 27×37 cm Kakan:
Smält smöret på svag värme i en kastrull Klä en långpanna med bakplåtspapper Mät upp ägg o socker i en bunke.
Vispa till det är fluffigt
Blanda de torra ingredienserna i en bunke o rör i dessa i äggsmeten,blanda i det smälta smöret Häll ut smeten på den bakplåtsklädda plåten,jämna ut smeten med en slickepott.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min i 200 grader.
Gör under tiden glasyren
Häll kokosflingor, sirap,grädde, och smör i en kastrull, sätt plattan på medelvärme och rör om till smöret smält
Låt koka lätt under omrörning ca 5 min.
Ta ut kakan när den är färdig ,ca 15 min i ugnen, bred på glasyren. Sät in kakan i mitten av ugnen igen ca 10 min,eller tills glasyren fått fin färg
Skär i bitar när den svalnat, går bra att frysa ,lägg bakplåtspapper mellan lagren i en burk.